top of page

La densitometria òssia

Molt útil en programes d'entrenament o pèrdua de pes

El Centre de Diagnosi per la Imatge és un Centre Mèdic de referència a la província de Tarragona, especialitzat en el diagnòstic radiològic per la imatge, pioner en l’ús de noves tecnologies.


Des de la Radiografia Digital Directa, passant les tecnologies més avançades, com són la Tomografia Axial Computeritzada, la Ressonància Magnètica, l'Ecografia General, Ecografia Automàtica Volumètrica en 3D d'alta definició, Estudis Dentals d'alta definició, estudis específics pel diagnòstic de Patologia Mamària i Densitometria òssia de cos sencer amb mesurament del greix corporal.


La Densitometria Òssia és un test que mesura la densitat mineral dels ossos, i es pot fer en diferents parts del cos.


L'osteoporosi és una condició caracteritzada per la pèrdua de densitat òssia, que es inferior a quan eres més jove. Al haver menys densitat òssia, els ossos es tornen més fràgils i per tant és més fàcil que es fracturin. L'osteoporosi es considera una malaltia silenciosa perquè no dóna símptomes fins que es produeix la primera fractura òssia.


És la responsable de moltes fractures espontànies de maluc i aixafaments de la columna vertebral. Aquestes fractures en gent gran suposen una patologia greu condicionant fins i tot la qualitat de vida del pacient.


Afecta tant a homes com a dones, encara que en més proporció a la dona, sobretot en l’etapa menopàusica.


Al Centre de Diagnosi per la Imatge disposem d’un equip de Densitometria Òssia i Cos Complet, el més avançat per cobrir tot l'espectre d'estudis ossis i composició corporal, que permet fer un estudi de cos complet en pocs minuts, independentment del pes del pacient i amb la màxima resolució d´imatge.


Podem escanejar dos malucs alhora. Podem analitzar el calci aòrtic abdominal, relacionat amb problemes cardiovasculars, i realitzar estudis de maluc en pacients amb pròtesis, així com realitzar estudis de càrrega de maluc o estimar el risc de fractura


A més a més dels estudis enfocats a l'os, l'osteoporosi i l'avaluació del risc de fractura, podem realitzar estudis de cos complet, mesurant la composició corporal, quantificar la massa magra/greix, corporal i la seva distribució corporal, que proporciona informació molt útil per:

  • Obesitat: avaluar l'excés de greix, incloent l'anàlisi del greix abdominal i monitoritzar l'efecte del tractament.

  • Avaluació del risc cardiovascular i metabòlic: permet veure la distribució de greix.

  • Sarcopènia: disminució de massa muscular i afectació de la mobilitat, conjuntament amb l'avaluació d'osteoporosi.

  • Medicina de l'esport: monitorització de l'efecte de l'entrenament o dieta (esportistes d'elit, militars, persones en tractament), en programes d'entrenament i pèrdua de pes, permet fer un seguiment de la disminució de greix i guany de massa muscular.

  • També és molt útil en persones que han perdut múscul després d'una intervenció quirúrgica i volen veure la millora muscular amb la rehabilitació.


!nforma´t
  • Centre de Diagnosi per la Imatge: C/ Vidal y Barraquer 4, 08029 Tarragona

  • 977 214 739

  • www.cditarragona.es

  • info@cditarragona.com
Comments


bottom of page