top of page

La importància de contractar un guia de muntanya

Skadi Treks

Vivim una època en què cada vegada més la gent s’està apropant a la muntanya. Aquesta tendèndencia comporta adquirir un mínim de coneixements i, en conseqüència, una experiència que cada vegada ens farà accedir a aquest medi amb més seguretat.


Què és i que fa un guia de muntanya?

Al contrari del que acostuma a pensar la majoria de la gent, un guia de muntanya no és una persona que només et porta d’un punt “A” a un punt “B”, ni només aquell que aporta seguretat a la sortida, sino que hi ha molts més aspectes que la gent desconeix i que donen un valor afegit a la sortida, al final, la funció principal del guia és dinamitzar l’activitat i connectar amb els seus clients.


Com dinamitza un guia una sortida?

A banda de les funcions lògiques de seguretat i conducció, dinamitzar una activitat i captar l’atenció dels clients no és fàcil. Aportar uns amplis coneixements és el que farà que l’activitat sigui diferent a sortir un sol a la muntanya. Durant l’activitat s’explica tot allò que pugui estar relacionat amb l’indret, com geologia, història, fauna, flora, esdeveniments, cultura, identificació dels relleus i muntanyes properes... o qualsevol altre input que pugui estar relacionat.


Que més pot aportar el guia a la sortida?

A banda de tot el mencionat anteriorment, proporcionem un aprenentatge continu als nostres clients, orientació, progressió, bons hàbits i respecte tant per la natura com per les persones, educació mediambiental, material... el nostre propósit ve marcat per aconseguir transmetre tots els coneixements per a que connectin amb allò que els envolta i que l’aprenentatge els faci guanyar confiança per sortir a la muntanya de manera autònoma.


“NO NOMÉS PORTEM ALS CLIENTS D’UN LLOC A UN ALTRE”


En altres països, la figura del guia de muntanya, és molt valorada, tant de bo, algun dia arribi a passar això aquí i puguem continuar apropant i redescobrint la muntanya a tothom!!!


Joan Roca

Gerent de Skadi Treks i Guia de Mitja Muntanya


!nforma´t

Comments


bottom of page