top of page

La mama densa i la detecció precoç del càncer de mama

Aproximadament el 50% de les dones tenen la mama densa. La mama densa és normal, però dificulta el disgnòstic de detecció de possibles càncers de mama.Al Centre de Diagnosi per la Imatge disposem d’una Unitat de Diagnòstic de Patologia Mamària formada per diversos especialistes.

Tenim equips d’última generació, i tècniques intervencionistes de mama per poder fer una detecció precoç i donar un resultat histològic definitiu amb exactitud i rapidesa, amb el menor temps possible per assegurar el millor diagnòstic. Cada cas és avaluat per un comitè expert en patologia mamària.En la detecció precoç del càncer de mama és molt important saber si tenim la mama densa.

La majoria de les dones no saben quina densitat de mama tenen i quines son les implicacions de la mama densa.


Quina és la diferència entre mama densa i mama grassa?

Totes les mames estan formades per teixit glandular, teixit fibrós i greix. La densitat mamaria és el resultat de la proporció entre teixit fibro-glandular i el teixit gras. A més teixit fibro-glandular, més densa és la mama.


Les dones joves tendeixen a tenir teixit mamari més dens.


La mamografia és el mètode estàndard per detectar el càncer de mama. Però en la mama densa, el càncer és més difícil de detectar i pot passar desapercebut i necessitem altres exploracions.

Altres proves com l’ecografia o la ressonància magnètica quan es sumen a la mamografia augmenten considerablement la possibilitat de detecció del càncer en dones amb la mama densa.


I si tinc la mama densa?

He de fer una mamografia digital 2D o una mamografia 3D amb tomosíntesi.

Les mamografies 3D o tomosíntesi augmenten la detecció del càncer en la majoria de les mames, encara que en mama densa pot ser necessari realitzar estudis addicionals.

Independentment de la densitat de la mama, les dones amb risc de tenir càncer de mama (mutació genètica, radioteràpia de tòrax prèvia o història familiar de càncer de mama) haurien de fer-se una Ressonància magnètica de mama a més a més de la mamografia anual a partir dels 30 anys.


La detecció precoç del càncer de mama és molt important, si es detecta aviat hi ha més possibilitats de supervivència.


El càncer de mama és a causa principal de mortalitat entre els 35-54 anys.

S’ha comprovat que les mamografies a partir dels 40 anys redueixen la mortalitat per càncer de mama.


Amb la mamografia en 3D o tomosíntesi, hi ha més capacitat de detectar càncer i, per tant, es necessiten dur a terme menys proves addicionals.


!nforma´t
  • Centre de Diagnosi per la Imatge: C/ Vidal y Barraquer 4, 08029 Tarragona

  • 977 214 739

  • www.cditarragona.es

  • info@cditarragona.com


Comments


bottom of page