top of page

María José López

Entrevista a la Consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona (juny 2019 - juny 2023)

El foment de l'esport és i continuarà sent una prioritat pel Govern de Tarragona

Veïna del barri tarragoní de la Floresta, María José López és la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona des del juny de 2019. La seva gran afició és l’esport i la vida saludable i és instructora amb formació específica com a monitora d’activitats dirigides amb suport musical.Quins són els principals objectius de la conselleria de l’Ajuntament de Tarragona?


Aquest equip de govern creu fermament que l’esport és una eina vertebradora de la societat i per aquest motiu la nostra prioritat és potenciar la pràctica esportiva a tots els nivells. Apostem per la millora i la promoció de totes les instal·lacions esportives municipals, la creació i promoció de nous esdeveniments esportius, l’acolliment de competicions de primer nivell, la promoció de l’esport inclusiu, cursos de formació esportiva, entre altres. Alhora, som conscients que en això hi ha altres agents que també hi tenen molt a dir i per aquest motiu mantenim una relació de complicitat amb els clubs i entitats esportives de la ciutat. Entre tots treballem per fomentar l’esport a tots els barris i apostem per reforçar els valors que es transmeten practicant-lo.Quines han estat les actuacions més destacades a l’hora de millorar les instal·lacions esportives?


Disposem d’una xarxa d’equipaments esportius molt potent, amb unes instal·lacions preparades per acollir competicions i esdeveniments de primer nivell i ho hem demostrat. Per oferir una pràctica esportiva de qualitat cal millorar-les, i per això, aquest mandat hem portat a terme diferents accions tan importants com la substitució del paviment i del sostre del pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau, l’adequació del Palau d’Esports -en la qual continuem treballant-, la instal·lació de la caldera de biomassa a la piscina Sylvia Fontana i arranjaments als camps de futbol, entre moltes altres. També estem immersos en l’adequació del camp de rugbi i s’han realitzat moltes millores en els sis complexos esportius municipals. De fet, les instal·lacions del PMET han estat distingides amb el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català. Un reconeixement que no seria possible sense tot el personal de Tarragona Esports, que fa una feina ingent. La bona gestió de totes les instal·lacions ens està permetent que Tarragona sigui per fi una autèntica capital esportiva i que aculli esdeveniments esportius de primer nivell com es mereix.


A banda, volem que la ciutadania també pugui practicar esport al carrer si ho prefereix, i per això hem generat un mapa municipal de totes les instal·lacions esportives a l’aire lliure i hem planificat un mapa de parcs saludables a tots els barris. Actualment, ja disposem de 9 parcs i treballem en la instal·lació de més d’una desena en els pròxims mesos.


Comments


bottom of page