top of page

Salou presenta el seu calendari anual d’Experiències Gastronòmiques

El passat 8 d’abril es presentava, oficialment, l’Agenda Gastronòmica de Salou per a 2024, a la terrassa ‘Summit’ de l’Hotel Olympus Palace de la localitat. L’esdeveniment, sota el segell de Salou Food Experience, desvetllava l’exquisida oferta gastronòmica que Salou ha posat a disposició de residents i visitants al llarg de l’any, convertint la gastronomia en un nou reclam turístic que contribueix a la desestacionalització.

El calendari gastronòmic pretén ser una experiència plena de sensacions úniques i té com a objectius principals la promoció i valorització d’una nova generació de restauradors de Salou, els quals marquen un punt d’inflexió creatiu i avantguardista en la història culinària de la ciutat; i la creació d’una identitat renovada en el sector de la restauració, millorant-ne la categoria i reputació.


Salou és una destinació que ofereix una àmplia varietat d’atraccions i productes per gaudir en família o amb amics, durant tot l’any, enriquint, així, l’oferta de sol i platja. En aquest sentit, la gastronomia afegeix una nova dimensió i valor a l’activitat turística, sent clau en la consolidació del compromís del municipi amb la desestacionalització i la sostenibilitat econòmica i laboral.


Des de la regidoria de Dinamització Econòmica es potencia la marca Salou Food Experience, al llarg de l’any, i es pretén posar en valor la cuina tradicional i d’avantguarda, la local i la mediterrània. També es pot conèixer la cuina nacional de diferents regions i la internacional, de diferents procedències.


Un Salou ‘viu’ els 365 dies


L’objectiu del calendari gastronòmic de Salou és presentar experiències culinàries amb sabors diversos, elaborats amb productes i ingredients de qualitat i de proximitat, a través d’un conjunt d’activitats que fomentin un Salou ‘viu’ els 365 dies de l’any.


En aquest sentit, Salou aposta per esdevenir un referent gastronòmic, gràcies al potencial i innovació dels seus empresaris i professionals de la restauració, amb el xef Pep Moreno al capdavant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, destacant la seva inestimable dedicació i compromís, així com la seva destacada trajectòria al capdavant del Restaurant Deliranto, que compta amb una estrella Michelin.Fotografia de família de les autoritats de Salou i els empresaris i restauradors, el dia de la presentació del calendari gastronòmic, el passat 8 d’abril, a la terrassa ‘Summit’ de l’Hotel Olympus Palace del municipi.ESDEVENIMENTS GASTRONÒMICS I DATES:


  • Tasta Salou: Aquesta activitat es duu a terme cada dijous. Els visitants poden anar a diferents establiments del municipi i degustar un plateret i una beguda, per sis euros.

  • Jornades de l’arròs: Del 12 al 28 d’abril, l’arròs va ser el protagonista en diversos restaurants de Salou, oferint una oportunitat per gaudir de la versatilitat d’aquest ingredient, dins de la gastronomia local.

  • Sabor Salou: Els dies 3, 4 i 5 de maig es va celebrar la dotzena edició d’aquesta fira gastronòmica, que té com a punt neuràlgic el passeig Jaume I. Enguany, ha batut tots els rècords d’assistència, sobrepassant els 45.000 visitants. Més d’una cinquantena d’establiments van treballar intensament i es van donar a conèixer els millors productes de proximitat, amb Denominació d’Origen Protegida del territori, així com carns, peixos i mariscos frescos; arrossos, fideuades, montaditos, vins i olis de les nostres contrades, cerveses artesanes i altres begudes. Enguany, també s’ha fet una aposta clara per l’enologia.

  • Gastrotour: Amb l’arribada del bon temps, del 14 al 30 de juny, Salou convida a explorar la seva ruta gastronòmica més saborosa, on els participants poden de gustar la millor gastronomia local, acompanyada de productes enològics de primera qualitat.

  • Jornades del peix blau: El mes d’octubre, diversos restaurants de Salou celebren les jornades ‘Del mar a la taula’, centrant-se en el peix blau com a ingredient estrella.

  • Jornades del calamar: Del 25 d’octubre al 10 de novembre, una selecció exclusiva de restaurants dedicaran part dels seus menús al calamar, destacant-lo com un producte clau de la cuina local.

  • Salouween Street: Els dies 1, 2 i 3 de novembre, el passeig Jaume I s’omple de festa amb el Salouween Street, combinant gastronomia, enologia, terror i bon humor.

  • Vermuts nadalencs: Del 5 al 22 de desembre, els establiments de Salou oferiran vermuts especials per celebrar les festes nadalenques, oferint una forma deliciosa de gaudir de l’esperit festiu.!nforma´t

Comments


bottom of page