top of page

Codita

El Col·legi Oficial d'infermeres i infermers de Tarragona (Codita) demana polítiques urbanes saludables

CODITA demana polítiques urbanes saludables

El Col·legi Oficial d'Infermeres i infermers de Tarragona (CODITA) vol que els nous governs municipals apostin per polítiques de salut urbana, donat l'increment de malalties i morts vinculades al canvi climàtic.

Sabem que hi ha un impacte directe del canvi climàtic sobre la salut humana. La contaminació de l'aire suposa més malalties respiratòries i cardiovasculars i és responsable d'una de cada sis morts al món. Per la seva part, les condicions de temps extremes impliquen lesions, morts i impactes sobre la salut mental, l'augment dels al·lèrgens implica més al·lèrgies respiratòries i asma, o la calor extrema (que estem vivint de forma contínua els darrers estius) provoquen més insuficiència cardíaca.

Les intervencions en salut urbana depenen de buscar estratègies poblacionals que permetin intervenir sobre els determinants de salut, garantint l'equitat en salut, apostant per la visió comunitària i assegurant la participació ciutadana. Això es concreta en ciutats que busquen reduir la contaminació facilitant espais per ciutadans i ciclistes i, per tant, reduint el trànsit motoritzat i creant espais verds dins les ciutats, perquè redueixen l'estrès, milloren la salut mental i, a més, afavoreixen l'activitat física.


!nforma´t
  • www.codita.org


bottom of page