top of page

Consells Estiu, Clinica Dental Palazón

Factors com la calor, una exposició al sol més gran i un augment de l'activitat esportiva provoquen que el nostre organisme perdi aigua i s'hagi d'adaptar i canviar per poder mantenir la hidratació i la concentració de sals. La sequedat bucal redueix els nostres nivells de saliva, element vital per al manteniment de les nostres dents.

Per això és fonamental mantenir una hidratació constant i una concentració adequada de sals a través de la ingesta regular d'aigua i begudes sense sucre així com de fruites i verdures.


Mantenir una bona higiene

A més, les altes temperatures formen l'ambient idoni per a la proliferació de bacteris que ens poden produir aftes o boqueres que afecten la mucosa bucal i afavoreixen el desenvolupament de càries o gingivitis. Ja que la boca és l'òrgan on iniciem la nostra digestió, la ingesta d'aliments frescos i beneficiosos durant aquesta temporada ens ajudarà a prevenir aquestes malalties.


Si com ja sabem és primordial mantenir la nostra higiene dental, ho és encara més en aquesta època de l'any. El raspallat resulta fonamental, sobretot el d'abans de ficar-nos al llit ja que és durant la nit quan els àcids ataquen les nostres dents. També és molt útil durant l'estiu esbandir-nos la boca diverses vegades al dia.


A això hem de sumar els canvis en la rutina de neteja de grans i petits que sovint o es fan més espaiats en el temps per estar de viatge, fora de casa

Per això, si detectem que l’infant té una càries no hem de deixar passar el temps i anar immediatament al dentista per posar-hi solució. El dentista eliminarà la càries, aplicarà un empast i evitarà l’empitjorament.

Sensibilitat dental a la temperatura

Un altre dels problemes dentals més comuns a l’estiu és la hipersensibilitat dental. Aquest factor normalment es produeix quan les dents entren amb contacte amb productes molt freds. També es pot desencadenar quan es prenen aliments molt dolços o molt àcids.


La hipersensibilitat genera punxades, la qual cosa dificultarà la correcta higiene de la zona. Per això, hem d’aturar la ingesta de begudes i aliments freds i si amb això no disminueix el dolor, hem de visitar a l’odontòleg per estiu el cas i proposi un tractament.


Danys a l’esmalt pel clor de la piscina

La saliva de grans i menuts té un equilibri que es veu trastornat quan entra amb contacte amb el clor, de manera que es genera un entorn àcid. Dins aquest entorn, les proteïnes que es descomponen a la boca promouen l’aparició de bacteris, placa bacteriana i, en conseqüència, carrall.


Si a l’estiu es passen un gran nombre d’hores diàries en aigua amb clor, el carrall i les taques poden aparèixer més fàcilment. Aquesta és la raó per la qual aconsellem una visita a l’odontòleg a la tornada de les vacances.


Dent trencada del nen/a durant l’estiu

Quin no ha vist una dent trencada a l’estiu? Els jocs intensos entre un gran nombre de nens mentre els adults fan la sobre taula, les relliscades jugant a pilota o a les pales en terres humits, les voreres de les piscines, els gronxadors, els esports d’estiu…

Durant els mesos de calor els nens, com és natural, estan en moviment. I a vegades, es pot trencar una peça.

Quan es fractura una peça, independentment si és de llet o no, hem d’anar immediatament a l’odontòleg per saber si hi ha hagut danys interns que no veiem.


Caiguda d’una peça de llet

  • Hem d’esbrinar si ha caigut per un traumatisme jugant, perquè aleshores haurem de visitar l’odontòleg com més aviat millor.

  • Si la dent ha caigut de manera prematura també haurem de visitar al dentista per esbrinar la raó per la qual hem perdut la peça.


Fins aquí els principals consells a tenir en compte durant el període de vacances o estiu per mantenir un correcte manteniment bucodental de petits i grans.


No dubteu a fer una revisió amb el dentista quan torneu de les vacances, prevenir és la millor manera d’evitar fer tractaments més invasius.


!nforma´t
  • www.clinicadentalpalazon.com






bottom of page