top of page

Edu Martinez

Des del primer moment EN QUÈ VAIG escollir la carrera de FISIOTERÀPIA, tenia clar que volia dedicar-me al MÓN DE L’ESPORT.Quina ha estat la teva trajectòria fins a l’actualitat?


He practicat moltes disciplines des de ben petit com l’esqui, trekking, running, etc, però el fútbol ha estat l’esport que m’ha apassionat i amb el que més he gaudit. Volia que la meva feina estigués íntimament relacionada amb l’esport, concretament amb el fútbol i dedico tots els meus esforços per tal de fer realitat el meu desig.

La meva trajectòria es remunta al setembre del 2007, on entro a formar part del servei mèdic del CF Damm, on m’inicio amb la fisioteràpia esportiva. Al 2010 començo una nova experiència a la UE Sant Andreu, on alterno el Futbol base i amb tasques de Suport al primer equip quan se’m requereix, va ser molt enriquidor. Posteriorment, entro a formar part de l’estructura mèdica del RCD Espanyol; on treballo amb el Futbol base i amb l’equip juvenil. I des del 2013 formo part de l’estructura mèdica del FC Barcelona; començo com a substitut en el futbol base i per les diverses seccions; escola de bàsquet, hoquei gel, primer equip d’hoquei patins, readaptador primer equip de futsal i base, Juvenil B de futbol, juvenil A, Barça B i actualment com a fisioterapeuta del primer equip de futbol. És un orgull molt gran estar al millor club del món!!


En què consisteix el teu dia a dia al club?


Un dia d’entrenament comença a les 8.15h. Esmorzem junts i a les 8.45h ens reunim tot l’staff mèdic (doctors, fisioterapeutes, readaptadors i preparadors físics. Parlem individualment de l’estat de cada jugador i de la sessió d’entrenament prevista per aquell dia. A les 9.30h arriben els jugadors ja esmorzats i comencem tractaments tant a llitera (mobilitat, teràpia manual, embenats..) com al gimnàs (treballs analítics de força, mobilitat activa..). Seguidament, s’entrena al camp on se supervisa que no es produeixi cap incidència i paral·lelament també es treballa amb els jugadors lesionats tant a llitera, gimnàs o de manera parcial al camp diferenciats del grup. Tots els jugadors estan monitorats amb tecnologia GPS i els preparadors físics ens reporten dades interessants com ara els km recorreguts, velocitat màxima, nombre d’esprints, acceleracions, frenades, etc i que ens son de gran ajuda per tal de veure com es comporta físicament el jugador dins del terreny de joc. A més a més, ens serveix també per poder prevenir lesions.

En acabar la sessió, tornem a fer tractament a llitera (massatges de descàrrega, estiraments, mobilitat, teràpia manual) per tal de preparar bé al jugador per a la sessió de l’endemà.


Com ajuda la fisioteràpia al futbolista?


Gràcies al coneixement de la fisiologia humana, els fisioterapeutes, podem aplicar diversos mètodes físics per restaurar les disfuncions que van apareixent en el jugador per la idiosincrasia del futbol. Estem dia a dia amb els futbolistes i és molt gratificant veure com resolem els seus problemes. La pressió que suporten els jugadors és gran, per això el paper dels fisioterapeutes és vital per ells i per donar-los suport tan emocional com físic. Ells són els protagonistes i sense ells la nostra feina no tindria sentit!


Comments


bottom of page