top of page

El Catllar, Taula de l’Esport:

El Compromís Municipal amb la Convivència, la Salut i la Participació Ciutadana. Lliçons d’Èxit dels Esportistes de l’Èlit actuals en el seu Centenari.

"L’esport no és només una activitat física; és un mitjà de convivència, cohesió social i salut pública. En aquest article, examinarem el paper essencial de l’esport a la nostra comunitat i la responsabilitat de l’ajuntament en garantir el dret universal a la pràctica d’activitats físiques i esport, independentment de l’edat i capacitats. Destacarem la importància de la col·laboració entre les entitats esportives i l’ajuntament per crear una taula de l’esport que fomenti la planificació i gestió participativa de les activitats esportives i lúdiques del municipi."


L’ajuntament té la responsabilitat crucial de promoure l’esport com a mitjà de convivència i salut pública. Això implica assegurar que totes les persones tinguin l’oportunitat de participar en activitats físiques, amb un compromís en la creació i millora d’instal·lacions esportives adaptades a les necessitats locals.

Per aconseguir aquesta fita, la creació d’una taula de l’esport participativa és fonamental. Aquesta taula podria facilitar la presentació de projectes i propostes per al desenvolupament esportiu local, l’anàlisi d’iniciatives per promoure la participació de joves i adults, l’avaluació de les instal·lacions esportives i la planificació d’esdeveniments i competicions per al proper any. També, seria essencial establir aliances amb entitats esportives i altres organitzacions locals per a una millor coordinació i col·laboració en la promoció de l’esport.

A més de la taula de l’esport, es destaca la necessitat de desencallar la construcció del Pavelló Esportiu i donar suport a les entitats esportives locals. Establir vincles entre aquestes entitats pot potenciar la col·laboració i proporcionar avantatges mutus en termes de recursos i suport.


L’esport no només és un impulsor de la convivència, sinó també un defensor de valors com la jus-tícia i l’ètica. La taula de l’esport i les entitats esportives han de vetllar per aquests valors en totes les activitats i competicions esportives.

En conclusió, l’esport té un paper fonamental com a mitjà de convivència, cohesió social i salut pública. L’ajuntament ha de garantir el dret a la pràctica de l’activitat física i l’esport per a totes les persones. A través de la taula de l’esport participativa, el suport a les entitats esportives i la promoció de valors com la integritat, es pot potenciar l’esport com a eina de desenvolupament local i millorar la qualitat de vida de la comunitat.

El Club Esportiu El Catllar, que commemora el seu centenari, exemplifica aquest compromís, amb el suport de l’Ajuntament del Catllar. Des de la seva fundació el 1926, l’equip ha estat un pilar local, reunint generacions i contribuint al teixit social amb la seva presència constant en competicions i èxits locals. La celebració del centenari és una oportunitat per reflexionar sobre els èxits passats i preparar-se per a una sèrie d’activitats especials durant l’any.



TIR AMB ARC Elia Canales

Sóc Medalla de plata dels Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires, i tinc dues medalles de plata i una de bronze al Campionat del Món Júnior. A més, he aconseguit quatre medalles d’or a Copes d’Europa, una plata al Campionat d’Europa i una emocionant victòria amb medalla d’or i una de bronze a Copes del Món. També, vaig obtenir una destacada medalla de plata a la Copa Final del Món indoor.


JUDO Joan Casado

Fa sis anys que practico judo a Pallaresos. Amb sis títols de campió de Cata-lunya, tres tercers llocs i un segon. Vaig ser tercer al rànquing espanyol, amb un tercer lloc en una Copa d’Espanya. En competicions com el campionat dels cinc continents i d’Europa, vaig destacar pel meu esforç. Actualment, soc cin-turó negre de primer Dan.




MOTOCROSS Bruno Miró

Als 4 anys vaig començar la meva passió per les motos; vaig guanyar diversos campionats d’enduro infantil. Ara m’he centrat totalment en el motocross després d’èxits en ambdues modalitats. Pel 2024 planifico competir amb Mx125 a nivell nacional per disputar el títol i a nivell europeu, amb l’objectiu de situar-me entre els 10 millors i amb l’esperança d’atraure l’atenció d’equips professionals.



FUTBOL Raúl González

He tingut la sort de viure tres moments importants amb el C.E. El Catllar: l’ascens a Primera Catalana el 2013, la final de la Copa Catalunya amateur el 2018 i el segon ascens a Primera Catalana el 2019, categoria on el club encara es manté, consolidant-se com a referent a la província de Tarragona.




TENNIS Jordina Toral

Sóc una catllarenca nascuda el 8 de maig de 2007, sòcia i jugadora del club tennis El Catllar des de la seva fundació. Practico tennis des dels 3 anys. Com a fites esportives, el meu millor rànquing a nivell nacional ha estat 551, regional 152 i provincial 2. Aquest darrer any he guanyat dues proves de la copa Catalunya i soc la primera classificada per disputar el màster provincial.



FUTBOL SALA Olga Quintero

Vaig començar a jugar a futbol sala amb el Catllar Atlètic quan tenia 15 anys. Després, vaig passar a jugar a futbol 7 al Baix Gaià i més tard a Creixell, on vaig estar durant dos anys. Vaig tornar al Catllar Atlètic, i el 2016, vam guanyar la lliga de segona divisió, assolint l’ascens a primera. Actualment, estem enfocats en la lluita per aconseguir la Copa Tarragona i el títol de la lliga de primera divisió.


bottom of page