top of page

La importància de l’activitat física.

Una de les missions més importants del nostre sistema sanitari públic, més enllà de curar i pal·liar el patiment de les persones malaltes, és treballar activament per prevenir i difondre bons hàbits entre la ciutadania per aconseguir una societat cada vegada més saludable en totes les etapes de la vida.

Una de les missions més importants del nostre sistema sanitari públic, més enllà de curar i pal·liar el patiment de les persones malaltes, és treballar activament per prevenir i difondre bons hàbits entre la ciutadania per aconseguir una societat cada vegada més saludable en totes les etapes de la vida.


Està demostrat que l’activitat física integrada en la rutina diària és una eina de promoció de la salut i de prevenció i control de malalties com la diabetis, la hipertensió, el sobrepès i l’obesitat, els infarts, les demències i alguns tipus de càncer. Caminar, anar amb bicicleta, fer activitats quotidianes d’una manera activa, practicar algun esport, fer gimnàstica o simplement jugar és convenient perquè està demostrat que ajuda a prevenir l'aparició de malalties, millora el funcionament de l'organisme i augmenta la qualitat i l'esperança de vida. A més a més, fer exercici regularment millora el son i la salut mental, serveix per controlar el pes, afavoreix les relacions socials i potencia la memòria i la capacitat d'aprenentatge, entre altres beneficis.


Tot i reconèixer les virtuts de l’exercici, una gran part de la població es manté inactiva. Per aquest motiu, cal combatre especialment el sedentarisme i incloure l’activitat física com a part de la teràpia.


Els equips professionals de la Xarxa Santa Tecla estem clarament alineats amb aquest propòsit. Ja vam ser pioners amb la introducció de la medicina esportiva a la demarcació -de la mà del Dr. Manel González Peris- i, des de fa molts anys, a través dels nostres centres de salut i serveis assistencials, dediquem esforços i recursos a procurar el benestar de les persones a través de la prevenció, la prescripció de l'activitat física i amb l'impuls d'actuacions de salut comunitària adaptades a totes les franges d'edat.


A Tarragona tenim la sort de viure en un entorn amb una bona climatologia i una infinitat d'espais

per fer activitats a l'aire lliure. Tenim, doncs, es condicions perfectes per esdevenir una societat cada vegada més activa, en contacte amb la natura i conscient de la importància dels bons hàbits i l'exercici físic com a via per gaudir d'una bona salut física i mental al llarg de tota la vida.


Com a organització que està al servei de les persones, per a la Xarxa Santa Tecla és reconfortant l'existència de publicacions com Activa't, que esdevé un bon canal de comunicació per motivar la ciutadania a portar una vida sana a través de la pràctica de l'esport i una bona alimentació, alhora que posa en relleu les enormes possibilitats i la gran quantitat de clubs i instal·lacions esportives que tenim a l'abast per cuidar el cos i la ment.


Dr. Joan Maria Adserà

Director General

Xarxa Santa Tecla Sanitària,

Social i Docent

bottom of page