top of page

Les infermeres de Tarragona, contra les dietes ALIMENTÀRIES

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) està en contra de les dietes estrictes i alerta del perill per a la salut de les dietes miracle i els reptes virals, que proliferen en aquestes dates per la finalització de les vacances d’estiu.

De fet, insisteixen en que cal deixar de ban-da l’Índex de Massa Corporal (IMC) perquè no és un indicador precís, ja que no considera ni el percentatge ni la distribució del greix corporal.

Per tant, diuen, “hem de fugir dels estàn-dards marcats per l’IMC i parlar d’un estat saludable en funció de la pressió arterial, la circumferència de la cintura, els nivells de sucre i els nivells de colesterol. De fet, el problema de l’IMC és que no pot diferenciar entre greix i múscul, i el que està relacionat amb el risc de malalties és la quantitat de greix corporal” expliquen des de CODITA.


En aquest sentit, les infermers de Tarragona alerten del perill de les dietes miracle que tenen demostrats perjudicis per a la salut i on, a més, el 70% de qui les fa recupera o supera el seu pes inicial. En aquests casos, la dieta tan restrictiva acaba afectant la salut emocional, i fa difícil mantenir la privació de determinats aliments. Les infermeres expliquen que els efectes sobre la salut de baixar pes ràpidament son molt importants: hi ha pèrdua de massa muscular, de minerals (especialment calci i potassi), pèrdua de vitamines, deshidratació i d’altres. Tot plegat pot desencadenar danys hepàtics, renals, problemes cardiovasculars i afectacions a nivell psicològic com: ansietat, insomni i irritabilitat.

Per tot això, les infermeres de CODITA asseguren que des de les seves consultes aposten per educar i sensibilitzar sobre hàbits saludables, incloent el d’una alimentació bàsicament mediterrània, variada, sense restriccions d’aliments (excepte en casos de patologies de base que ho desaconsellin) però amb consums moderats.
!nforma´t
  • www.codita.org

Comentários


bottom of page