top of page

Si jo puc, tu també #EPILEP

L'associació "Si jo puc, tu també #epilep" es va crear el 2018 per visibilitzar i donar a conèixer l'epilèpsia a través d'esdeveniments esportius, desafiant la creença que les persones amb epilèpsia no podien participar en ells. També busca ensenyar que les persones amb epilèpsia no tenen perquè limitar-se i que tots hem de seguir els nostres somnis i enfrontar reptes a la vida.

En l'actualitat, l'associació no només es dedica als esdeveniments esportius, sinó que també s'esforça per visibilitzar, normalitzar i recaptar fons per a l'epilèpsia. Tenen clar el seu objectiu d'un món inclusiu i, per tant, accepten a persones de totes les capacitats. Totes les seves accions i activitats estan obertes a tots. A més, realitzen projectes per a millorar la qualitat de vida dels seus membres, com ara caminades i sortides culturals que promouen la inclusió i ajuden a trencar la barrera de la solitud i depressió que pot afrontar aquest col·lectiu. També fomenten la participació de persones amb discapacitats en esdeveniments esportius, organitzen l'acció "Quilòmetres per l'epilèpsia" en el Dia Nacional de l'epilèpsia per a visibilitzar la malaltia a través de diferents maneres de "fer quilòmetres", i promouen activitats de moviment sota el lema "Mou-te per l'epilèpsia".


D’altra banda, l'associació duu a terme activitats com el paddle surf inclusiu, tallers de dansa inclusiva, una campanya de gestos per a visibilitzar l'epilèpsia, la publicació de llibres informatius sobre la malaltia, grups d'ajuda mútua, recaptació de fons per a la recerca, tallers de manualitats, inclusió laboral i programes de formació en centres educatius, esportius i empreses.



L'associació també és membre de la Federació Espanyola d'Epilèpsia (FEDE) i co-fundadora de la Xarxa Iberoamericana d'Epilèpsia (RIE), participant en cursos de formació i compartint coneixements i experiències a nivell internacional. Compten amb ambaixadors i col·laboracions amb clubs emblemàtics que ajuden a donar a conèixer l'associació i visibilitzar l'epilèpsia. També tenen projectes futurs com a colònies inclusives, pisos tutelats i una oficina d'inserció laboral.


Per la seva tasca en la promoció de valors, integració i igualtat a través de l'esport i l'activitat física, han estat reconeguts amb el premi "Promoció de valors, del joc net, d’actituds i hàbits saludables, pel foment de la integració, de la igualtat i de la cohesió social mitjançant l’esport i l’activitat física" pel Consell Esportiu del Tarragonès.




!nforma´t


bottom of page