top of page

Turisme esportiu a l’altra Costa Daurad

Quan pensem en la Costa Daurada ens venen al cap les platges de les principals destinacions turístiques de la província, plenes durant els mesos d’estiu. Però des de l’AEHT i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona sempre defensem la diversitat del nostre territori, clau de la riquesa que ens caracteritza.


Certament tenim una Costa Daurada que atrau de forma estacional a turistes de sol i platja. Però aquí no acaba tot, ja que per altra banda tenim la Costa Daurada que genera activitat tot l’any com a destí de turisme esportiu: senderisme a les muntanyes de Prades, cicloturisme per les vies verdes de les Terres de l’Ebre, curses i competicions de primer nivell…

Precisament aquesta altra Costa Daurada és la que aglutina el 90% dels allotjaments associats a la nostra entitat. Allotjaments que atrauen turistes internacionals i nacionals però també esportistes amateurs i professionals que pels seus hàbits, necessitats i preferències, ens obliguen (amb molt de gust) a treballar els 365 dies l’any.


El turista que es preocupa per la seva salut fins i tot quan viatja té una preferència per complementar la seva estada amb pràctiques ludicoesportives i un interès per la gastronomia que posa en valor els productes de proximitat i de temporada. En aquest sentit, el turisme esportiu promou la desestacionalització, afavoreix una activitat turística respectuosa amb l’entorn i fa créixer la demanda d’aliments de producció local ii sostenible.


Si seguim aquest camí, aconseguirem diferenciar-nos de la resta de destinacions i construir una Costa Daurada més saludable, respectuosa, responsable i de qualitat per posicionar-nos com un destí de primera al mapa mundial.



Magí Mallorquí

President de l'Associació Hotelera de la província de Tarragona, AEHT

bottom of page