top of page

"Un Passeig Per l'Èxit del Pàdel Català:

Entrevista Amb Joan Josep Jané, Vicepresident de l'Àrea de Clubs de la FCP

Tarragona té actualment 4.162 llicències federatives de pàdel i un total de 72 clubs esportius federats. Nascut al Vendrell ara fa 53 anys, Joan Josep Jané és des de l'any 2021 vicepresident de l'àrea de clubs de la Federació Catalana de Pàdel (FCP). Combina la seva passió per l'esport amb la presidència del CT Barà i la direcció del Grup Jané, empresa familiar dedicada a la distribució de begudes i a l'elaboració de licors.


· Quin balanç fas d'aquests dos anys com a vicepresident de l'àrea de clubs de la FCP?

Personalment, està sent una experiència molt enriquidora perquè m'ha permès conèixer els clubs, els seus directius, tècnics i jugadors i comprovar que existeix un gran interès en què aquest esport prosperi, que darrere del teló hi ha molta il·lusió i ganes perquè es facin tornejos, competicions i que els clubs creixin amb quantitat i qualitat. Tot sempre enfocat a potenciar el pàdel com a canal per fomentar les relacions socials entre els jugadors i jugadores, fomentar l'ètica i l'esport com a eina per millorar la salut, el lleure i les relacions personals.


· Parlem de números, la FCP té actualment números de rècord i Tarragona també...

Són números que s'han de posar en perspectiva per entendre el creixement del nostre esport. Fa deu anys, per exemple, a Catalunya teníem unes 14.000 llicències de pàdel, i el dia d'avui estem en 26.200. A més, Tarragona és la segona demarcació de Catalunya on el pàdel federat està més present.


· A què es deu aquest creixement? És un esport de moda o definitivament ha vingut per quedar-se?

És un esport molt accessible per a tothom, per tota mena de nivells, especialment per aquelles persones que mai han fet esport, ja que és molt fàcil iniciar-se en el pàdel i no cal cap mena d'inversió inicial pel que fa a l'aprenentatge. A més, és un esport amb un component social molt important; els partits de pàdel sempre acaben amb el tradicional refresc, o 'tercer temps' que en diem els “padelers”. En definitiva, jugar a pàdel ens fa ser més feliços.


· Referent a l'àrea que ocupa, quins aspectes de l'estat de salut del pàdel català i dels clubs s'han millorat durant aquests dos any?

Crec que els clubs s'han sentit més recolzats i acompanyats en la seva gestió del dia a dia, en els tràmits, la gestió dels tornejos i les diferents tramitacions que han de realitzar. Són tasques que no són fàcils, en les que sorgeixen dubtes, imprevistos, i cal estar al seu costat quan ho necessiten.

En aquest sentit, hem canviat la web i estem fent canvis per fer més fàcil i accessible els tràmits els clubs.

Sobretot cal estar al costat dels clubs més petits que disposen de menys recursos han de saber que on no arriben, els podem donar un cop de mà. Hem millorat també les condicions perquè els clubs puguin ser seus de competicions federades.

A més, l'esforç per potenciar el Circuit de Menors, el pàdel adaptat i l'augment de patrocinadors ha estat cabdal per fer del pàdel un esport més inclusiu i que evoluciona adequadament en relació amb l'augment de l'interès de la societat en general, ja que cada cop tenim més llicències i més equips que participen en la Lliga Catalana Bullpadel, i tot això cal gestionar-ho adequadament.

· La teva vicepresidència comporta estar molt en contacte amb els clubs. Què els continua preocupant als clubs de Tarragona actualment?

Els clubs tenen una especial preocupació per poder donar un bon servei als seus socis i abonats, cada cop hi ha més demanda i els recursos són limitats. De la FCP esperen que s'impliquin en aquest procés de creixement i adapti el seu reglament i forma de funcionament de les competicions a les realitats territorials, tasca que no és fàcil. Doncs no és el mateix la demarcació de Barcelona, que la de Tarragona, Girona o Lleida.

A més, cada club té la seva pròpia realitat, diferents necessitats i cal intentar arribar a tothom. Encara ens queda un gran camí per recórrer, ara bé, seguirem treballant. És una tasca molt motivadora i des de la FCP apostem per continuar aprenent dels que porten molts anys treballant perquè aquest esport sigui cada dia millor.


· L'any vinent la FCP arribarà al seu 20è aniversari. Com a practicant, com recordes aquells primers compassos en què et vas involucrar en el nostre esport?

Soc practicant de nova fornada. Vaig començar a jugar a pàdel al Club de forma ocasional i a poc a poc va anar creixent en mi l'interès així com la participació sobretot a la lliga Catalana representant al meu Club el Barà.


· Quina és la clau per atendre les responsabilitats de la vicepresidència FCP i alhora conciliar vida professional i familiar?

Crec que les claus són: tenir molta il·lusió en què fas, tenir reptes i ganes de treballar, però sobretot tenir una família molt generosa que sap entendre que estar al davant de tots aquests projectes implica sacrificis i temps. En aquest sentit, no em puc queixar doncs tinc una família meravellosa.



!nforma´t
  • www.fcpadel.cat

bottom of page