top of page

Vols somriure a la vida?

Parlem amb la Dra. Conchita Curull, directora mèdica de Clínica Curull sobre la importància de tenir un somriure bonic

• Quins elements són fonamentals per a dissenyar un somriure bonic? A més dels elements intraorals, com les dents i genives, un somriure bonic ha de valorar-se tenint en compte el conjunt de l'expressió facial, és a dir, la forma de la cara, la posició i el moviment dels llavis, la quantitat de dents que ensenyem en somriure... No és suficient tenir unes dents blanques i ben col·locades i unes genives rosades que no estiguin inflamades. El somriure ha de ser harmònic amb el conjunt de la cara.


Compta amb una trajectòria de més de 25 anys i ha apostat sempre per aplicar els últims estudis científics i tècniques més avançades.


• En aquests anys, quins han estat els progressos més significatius en el camp de l'odontologia? La primera revolució va ser l'aparició dels implants dentals que van permetre substituir les dents absents de manera fixa i immediata. Un segon canvi va ser el "boom" dels tractaments d'estètica dental, perquè els nostres pacients cada vegada són més exigents i no es conformen amb tenir dents, sinó que volen uns somriures bonics. I l'última revolució ha estat la digitalització dels nostres tractaments, la qual cosa augmenta la nostra precisió en el diagnòstic i agilitza molt el nostre treball diari.


• En què consisteix l'Anàlisi Digital del Somriure? Quan parlem de tractaments d'estètica dental, hem de referir-nos a tractaments personalitzats i adaptats a cada persona. L'Anàlisi Digital del Somriure es basa en una sèrie de fotos facials i bucals d'una persona, ens permet dissenyar com seria el somriure que millor s'adaptaria a la seva expressió facial. Tenim en compte la forma de la cara, els ulls, el nas, el moviment dels llavis, la relació dels incisius superiors amb el llavi inferior ... Perquè cada persona és diferent, cada somriure ha de ser diferent. Aquest disseny ens permet veure com serà el resultat final abans de començar qualsevol tractament. I gràcies a aquest programa aconseguim somriures molt naturals.


• Com aconsegueix realitzar implants o dents en un dia? L'evolució en el disseny dels implants i el perfeccionament de les tècniques quirúrgiques han permès millorar els tractaments dentals. En el cas que una persona hagi d'extreure's totes les dents (per càries, per desgast o per malaltia periodontal), en un sol dia els extraiem, col·loquem els implants necessaris i unes pròtesis fixes sobre aquests implants. És a dir, el pacient, arriba a la clínica amb les seves dents en molt mal estat i, en 4-5 hores, surt amb unes dents fixes implantosoportades. Això és possible gràcies a una prèvia planificació digital del tractament i a un treball en equip molt ben coordinat.


• Fins a quin punt la tecnologia avançada està permetent solucions que abans eren impensables? Com comentem, el tractament de "Somriures en 1 dia" seria totalment inviable, o aconseguir tractaments estètics personalitzats al mil·límetre no serien possibles si no comptéssim amb eines digitals, radiografies en 3D, escàner intra i extraorals...


• Més enllà de l'estètica d'una dentadura bonica, què hi ha darrere d'un somriure? Què simbolitza? El somriure ho diu tot d'una persona. Ens diu que se sent bé, que està sana, que és feliç, que té una autoestima alta...Pot considerar-se el mirall de l'ànima.


• Com coordina un equip de 20 professionals especialitzats en diferents àrees? Clínica Curull funciona com una gran orquestra. Jo seria la directora que coordinariaa tots els músics, que serien els diferents especialistes. Tots hem d'anar units si no volem que la melodia soni malament, és a dir, hem de treballar en equip per a obtenir els millors resultats. I el centre de la nostra feina sempre ha de ser el pacient.


A més, col·labora amb causes socials. Per què les va triar? Què signifiquen per a vostè? Jo crec que si la vida et dona, tu també has de donar. I això és el que fem des de Clínica Curull. El nostre equip està format per una majoria de dones i triem implicar-nos en el programa "De Dona a Dona" de la Fundació Vicente Ferrer que pretén ajudar a millorar la vida de nenes i dones a l'Índia rural.


En quins valors creu a l'hora de treballar? M'agrada creure en les persones, en el meu equip. El millor valor d'una empresa és la gent que treballa en ella. Estic orgullosa del meu equip, de la seva capacitat de treball, de l'alegria que transmeten als pacients, del seu orgull pel treball ben fet.



!nforma´t
bottom of page